21 Ağustos 2014 Perşembe

Kredi masraf parasını geri alma


Yargıtay tarafından alınan karara göre, kredi kullanan ve ne için dosya masrafı ödediği kendisine açıklanmayan tüketiciler yaptığı masrafın iadesini talep edebiliyor.

Tüketicilerin iade için öncelikle, kredi kullandığı kuruluştan hangi masrafı neden istediğini, miktarlarının kendisine kalem kalem bildirilmesini istiyor.

Daha sonra bankanın kendisine yapılan bu istem sonrasında masrafları ve miktarları ispatlayamaması halinde tüketici, bilirkişi aracılığıyla hakkını arayabiliyor.

Dosya masrafı iade şartları..
Bankaya Konut kredisi dosya masrafı iadesi istemi içeren dilekçe gönderilmesi.

Tüketici Hakem Heyetine dilekçe gönderilmesi.
Kredi kullandığınız kuruluştan aldığınız bilgi ve belgelere göre sizden kesilen miktar 1.161,67 TL’nin altında olduğu takdirde yaşadığınız yerin ilçe kaymakamlığında bulunan hakem heyetine dilekçe ile başvurmanız gerekiyor. Bu dilekçe ile yapılan masrafların karşı tarafa tahmilini isteyebiliyorsunuz.

Tüketici Mahkemesine dilekçe gönderilmesi.
Eğer banka tarafından sizden kesilen miktar 1.161,67 TL'nin üzerindeyse Tüketici Hakem Heyetine değil, doğrudan Tüketici Mahkemesine başvuruda bulunabiliyorsunuz. Mahkemeden yine bir dilekçe vasıtasıyla yapılan masrafların karşı tarafa tahmilini talep edebiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder