29 Ağustos 2014 Cuma

Kalp çarpıntım var

   

    Yaz aylarının en sıcak günleri olması, büyük şehirde yaşayanların trafik sıkıntıları, iş yerlerinde yoğun olarak çalışan ve güneş altında çok gezen kişilerin kalp çarpıntıları olabiliyor.Bu kişiler kalp çarpıntılarını dikkate almalı ve bunun ritm bozukluğuna yol açabileceğini bilmelidir.

    Peki ritm bozukluğunun sonuçları ne derseniz insan vücudu özellikle kalp belirli bir düzene göre çalışmaktadır.Çarpıntıları olan insanlarda ise bu düzensizlik sebebi ile kalpteki ritm düzeni değişmekte ve ilerde kalp ve tansiyon hastalıklarına sebep olmaktadır.

   Peki çarpıntısı olan insanlar ne yapmalı derseniz öncelikle felç, kalp krizi gibi durumlar olmadan doktorunuza başvurarak efor testi yapmaları önerilir bu şekilde kişideki kalp ritmi ölçülebilir.Eğer kişi de bu tür bir ritm sorunu var ise kişi artık kendine potensiyel bir hasta olarak dikkat etmelidir.

   Bunun için güneşin çok olduğu zamanlarda dışarı çıkmamalı, yanında su bulundurmalı, genellikle şapka takarak sıcaktan korunmalı, yemeklerde az yağlı ve tuzlu beslenilmeli, rahat ve açık havalı yerlerde dinlenerek bu tür ritim bozukluklarından mümkün olduğunca korunabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder